Bytterett

I Norge kan du bytte ut propanflasken med tilsvarende fylt flaske på utsalgsstedene. Hvis du bytter ut flasken med en tilsvarende flaske, betaler du bare for gassen, ikke for selve flasken.

Du kan som kunde bytte din komposittflaske i hele Norden. Disse byttes mot en full kompositt 10 kg eller 5 kg. Det eneste du betaler er prisen for fyllingen.

De svenske propanflaskene er annerledes

Ventilene på propanflaskene i Norge, Finland og Danmark er ikke identiske med ventilene i SverigeSverige har komposittflasker med industriventil.

Fylling av flaskene

Forhandleren leverer den tomme flasken din til fylling.
Ettersom propanflasker er standard produkter, er det ikke sikkert at forhandleren selger AGA propanflasker. Du kan imidlertid kjenne igjen flasker som er fylt av AGA, på propanskap med AGAs logo og advarselsmerke samt forseglingen. Du kan også spørre personalet hos forhandleren om gassens opprinnelse.

I Norge fylles propanflaskene på produksjonsanlegget i Oslo. På anlegget kontrolleres propanflaskene nøye, og vedlikehold utføres regelmessige i henhold til gjeldende bestemmerlser og standarder. Sikkerhetsventiler byttes ut, flaskene lekkasjetestes, og slitte stålflasker sandblåses og males om. Skadde flasker tas ut av bruk. Hver flaske kontrollveies for å sikre riktig gassmengde og lekkasjetestes før flasken forsegles.

Feste av trykkregulatoren:

Fjern beskyttelseshetten på ventilen.

Kontroller at trykkregulatorens hendel er i stilling ”stengt”.

Fest trykkregulatoren i flaskeventilen ved å løfte festeringen og plassere regulatoren oppå flaskeventilen.

Press festeringen nedover til du hører en svak ”klikk”-lyd. I en flaske med skruventil monteres regulatoren ved å dreie festemutteren mot klokken.

Vri trykkregulatorens hendel i stilling ”åpen” og du er klar til å bruke propanapparatet ditt.