Legg lammelåret på grillen og få perfekt påskemiddag

Påsken er en tid for å samle familie og venner rundt et godt måltid, og ingenting setter stemningen som et saftig og velsmakende lammelår grillet til perfeksjon. Enten du er en erfaren grillmester eller en nybegynner på grilling, følg denne enkle oppskriften for å imponere alle gjestene dine med ditt grilltalent denne påsken.

Få tips fra ekspertene

Flying Culinary Circus er kokker verdt å lytte til når det gjelder å lage den beste maten, og for dem, er en av de beste triksene å bruke grillen!

Dette er en kokkegruppe som har reist over hele verden, underholdt og kokkelert til både kongelige og kjendiser. De har samlet 300 000 timer med inspirasjon, og har utviklet, designet og produsert testvinnere blant griller og tilbehør, med suksess i hele Norden.

Bruk AGA stålflaske til vintergrillingen

Stålflasker er den eldste og mest tradisjonelle typen propanflaske. Det er et godt valg, spesielt om vinteren. Takket være god fordampingsevne er den populær for vintergrilling, campingvogner og bobiler, terrassevarmere eller gassovner.

Her kommer Flying Culinary Circus sin oppskrift på det perfekte påskelammet

Du trenger:
1 stk lammelår
1 stk hvitløk med fedd
Olje
Salt og pepper

Urteolje:
Olivenolje, rosmarin, timian og hvitløk

Slik gjør du:
1. Gni inn kjøttet med olje, salt og pepper. Stikk hull med en skarp kniv og stikk hele hvitløksfedd inni, dette gir en meget god smak.
2. Svi av kjøttet på direkte varme. Sørg for at du får en god stekeskorpe på alle sider.
3. Legg lammelåret på hvilehyllen og stek videre på indirekte varme.
4. Lag en urteolje med stavmikseren og pensle lammelåret med den underveis i stekeprosessen.
5 Stek på 150 grader til du får en kjernetemperatur på 56 grader.
6. Ta av grillen og la lammelåret hvile i ca. 15 minutter, dette gjør at du får en slutt-temperatur på 60-62 grader, som er helt perfekt!

Lykke til!