Det finnes mange forskjellige retter det norske folk spiser i juletiden. Om det er pinnekjøtt, ribbe, julepølser, lutefisk eller kalkun. Etter noen dager med heftig julemat, kan det være godt å diske opp med et lettere alternativ.
Å spise fisk i juletiden er sånn sett ikke unikt eller annerledes. Derimot tipper vi at det ikke er så altfor mange som fyrer opp grillen og lager fisken der. Men det tror vi nok ganske mange flere vil gjøre etter å ha sett denne filmen og lest oppskriften.
Flying Culinary Circus er en gruppe kokker som virkelig vet hvordan de skal få mat på grillen til å smake best mulig. Dette er en underholdende kokkegruppe som har reist verden rundt de siste årene, laget mat til alt fra Hollywoodkjendiser til kongelige, og har i tillegg gitt ut en rekke kokebøker som er verdt å undersøke.
Her viser Flying Culinary Circus oss hvordan vi lager den perfekte varmrøykte ørreten – på grillen!
Ingrediensene du trenger er:
800 g ørret (kan også bruke laks)
2 ss salt
2-3 ss majones
2 ss honning
2 ss Dijon sennep
1 bunt hakket dill
50 g revet parmesan
Grovkvernet pepper
En røykeplanke
Fremgangsmåte
- Legg røykeplanken i vann. 2-4 timer før bruk.
- 30 min før grilling saltes fisken.
- Mens du venter på fisken, fyres grillen opp til 200 grader.
- Så river du parmesanen og blander honning, sennep, majones og halvparten av dillen.
- Smør blandingen over fisken og topp med revet parmesan.
- Når fisken er klar forgrilles planken 1 min på hver side før fisken legges på.
Legg planken direkte på den varme grillen og grill i ca 15-20 min. - Fisken er klar når den flaker seg og er juicy, viktig at fisken ikke blir tørr.
Rett før servering drysser du resten av dillen over og evt litt mer parmesan om du er like glad i ost som vi er.