Legg pinnekjøttet på grillen for best resultat

I disse juletider står maten i fokus. En av de vanligste spørsmålene som blir stilt rundt om i landet er: “Hva spiser dere på julaften da?”

Spesielt på Vestlandet er svaret på dette spørsmålet relativt ofte pinnekjøtt. Pinnekjøtt har faktisk blitt julemat mange andre steder i Norge, og har også erobret østlendingene på grunn av sin rike smak og saftige konsistens. Den salte eller røkte smaken fra fårekjøttet, kombinert med den langsomme dampingen over bjørkepinner, gir en unik og tradisjonsrik julesmak.

Samtidig er det flere og flere som benytter seg av en annen teknikk helt på tampen av matlagingen for å gjøre pinnekjøttet ekstra godt

Ta finalen på grillen!

Flying Culinary Circus er kokker verdt å lytte til når det gjelder å lage den beste julematen, og for dem, er en av de beste triksene å bruke grillen!

Dette er en kokkegruppe som har reist over hele verden, underholdt og kokkelert til både kongelige og kjendiser. De har samlet 300 000 timer med inspirasjon, og har utviklet, designet og produsert testvinnere blant griller og tilbehør, med suksess i hele Norden.

Når Flying Culinary Circus skal lage det perfekte pinnekjøttet så fyrer de opp grillen!

“Et skikkelig tjuvtriks når det kommer til pinnekjøttet, er å legge det på grillen de siste fem minuttene før serveringen, da får du en perfekt karamellisering på kjøttet.”

Hans- Kristian Elvedal Larsen
Eier, kokk og produktfaglig konsulent i Flying Culinary Circus
www.fccbbq.no

Bruk AGA stålflaske til vintergrillingen

Stålflasker er den eldste og mest tradisjonelle typen propanflaske. Det er et godt valg, spesielt om vinteren takket være høy fordampingsevne, og derfor populær for vintergrilling, campingvogner og bobiler, terrassevarmere eller gassovner.

Her kommer Flying Culinary Circus sin oppskrift på det perfekte pinnekjøttet – på kun fem minutter!

Her tar vi utgangspunkt i 2 kg pinnekjøtt

1. Vann ut pinnekjøttet i ca. 24 timer. Det er bedre med for lenge enn for kort. Bytt ut vannet minst en gang.

2. Damp ferdig utvannet pinnekjøtt til ønsket mørhet.

3. Fyr opp grillen til maks og la den stå til den er skikkelig varm, ca. 15-20 minutter, avhengig av hvor god grill du har.

4. Grill pinnekjøttet på direkte varme til du får en gyllen og fin stekeskorpe, og fettet blir sprøtt og deilig.

Server umiddelbart med ditt favoritt garnityr.