Tips for bruk av propan på kjøkkenet.

HVORFOR LAGE MAT MED PROPAN?

Hastighet:
Justering av flammen har umiddelbar innvirkning på matens temperatur, og du trenger ikke å vente på at komfyren blir varm eller avkjølt.

Bekvemmelighet:
Siden temperaturen kan justeres etter behov, trenger du ikke løfte gryten av gasskomfyren når det er fare for overoppheting. Ovnen kan også umiddelbart slås av, og du trenger ikke å vente på at den er avkjølt.

Jevn varmefordeling:
Flammen varmer hele bunnen av gryten eller pannen, og du kan justere temperaturen nøyaktig etter behov.

Nøyaktighet:
En gasskomfyr tillater veldig nøyaktig temperaturjustering, som muliggjør de mest delikate tilberedningsprosedyrene.

SIKKERHETSTIPS

Hold alltid gassflasken i oppreist stilling og utilgjengelig for barn
Propanflasken har en sikkerhetsventil som forhindrer at den eksploderer i tilfelle brann. For at ventilen skal fungere skikkelig, må flasken stå i oppreist stilling. Hold også propanflasken utilgjengelig for barn.

Ikke utsett propanflasken for høy varme
Ved omtrent 65 ° C er det en risiko for at sikkerhetsventilen på gassflasken åpner seg og frigjør gass. Derfor bør propanflasken ikke oppbevares i nærheten av varme overflater eller i varme rom som innglassede balkonger eller i parkerte biler. Hold propanglasken minst 1 meter unna ovner, vedovner og lignende varmekilder. Man må også holde propanflasken minst 20 cm unna  gassovnen, varmeelementene eller andre tilkoblede gassinnretninger.

Sørg for god ventilasjon
Oppbevar propanflasken på et godt ventilert sted, for eksempel i et kjøkkenskap med ventilasjonsåpninger i øvre og nedre del. Oppbevar aldri propanflasken på et soverom.

Oppbevares i et låsbart skap
Propanflasker som er plassert utendørs må oppbevares i et låst skap.

Ikke lag dine egne installasjoner
Faste installasjoner kan bare utføres av en godkjent installatør.

Sjekk gassutstyret ditt regelmessig
Bruk riktig type propanutstyr og sjekk det regelmessig for sikkerhet. Bruk bare slanger som er beregnet på propanbruk og som tåler kulde ned til -30 ° C. Fargen på propan slangen for hjemmebruk og fritid er oransje. Bytt ut slangene hvert tredje år og sjekk alltid for sprekker før bruk.

Bruk aluminiums- eller teflonpanner
Stekepanner som brukes i en gassovn, må være laget av aluminium eller teflon. Bruk aluminiumsfolie i stedet for bakepapir og pass på at bakepannen ikke berører de indre veggene i ovnen.